El passat dimecres 28 d’octubre, a l’escola Àuria vam tenir l’agradable visita de la Cristina, l’Asa, la Helen, Helena and Ingela, mestres de Lundellska Skolan d’un poble anomenat Uppsala de Suècia.

Aquestes mestres van gaudir d’una setmana coneixent diferents llocs i serveis de Catalunya entre els quals ens satisfà molt que hi comptés el nostre centre.

Les seves guies a Igualada van ser la Montserrat Simó i l’Olivia.

Lundellska Skolan és un institut on hi fan batxillerat. Les professores que ens van visitar, fan classe a la branca de “Caring” en anglès, que traduït seria tindre cura.

O sigui que el nois i noies que estudien aquesta branca treballaran, com educadors especials, auxiliars d’infermeria, assistents socials… etc. Els estudiants han d’assolir una visió d’altres cultures i se’ls dona l’oportunitat de parlar d’altres conceptes importants com el medi ambient, el desenvolupament sostenible, els valors, la perspectiva ecològica i la igualtat.

Per la nostra part els vam explicar els inicis d’APINAS i la resta de serveis que formen l’Entitat. Centrant-nos en  l’escola, l’organització per seccions i aules, metodologies i estratègies d’aprenentatges, les diferents activitats que realitzen els nostres alumnes, tan curriculars com complementàries, intervenció dels especialistes a nivell grupal i individual, itineraris dels alumnes, adaptació del currículum d’ordinària a les capacitats i competències dels nostres alumnes…

Vam finalitzar visitant diferents aules de l’escola.

Va ser una jornada interessant en la que vam compartir les nostres experiències pedagògiques.

20151028_123431