Dues aules de secundària hem triat l’activitat d’ESPAI LITERARI per fomentar el gust per la lectura en el nostre alumnat.

Si bé, a vegades, tenim certes dificultats per llegir, no en tenim per escoltar. Això és el que ens hem proposat: tenir una actitud d’escolta i poder gaudir  de les històries que ens ofereixen els llibres.

Fer volar la imaginació i endinsar-nos en les aventures dels personatges, imaginar-nos que vivim a l’estranger, que els nostres pares estan de vacances i tenim una cuinera per nosaltres. Imaginar-nos que  la nostra cosina i el seu gos desapareixen, imaginar-nos que passem per una cova plena de ratpenats, imaginar-nos que ens perdem al bosc una nit i comença una tempesta….imagina’t, imagina’t  quin munt d’aventures podem passar.

Hem iniciat aquesta activitat amb un llibre que fa molts anys que es va escriure i es va tornar a reeditar. Es tracta de la col·lecció dels CINC, escrits per Enid Blyton i cada setmana fem memòria del capítol anterior i n’encetem un de nou. Això ens permet  fomentar el gust per la lectura, afavorir la comprensió lectora, estimular la memòria, tenir una actitud crítica i reflexiva en relació a la informació i, el més important, gaudir d’una activitat que us recomanem també, a casa.

Ramona Boladeras i Taché | Tutora SC Escola Àuria