El passat 1 de març de 2017, tres professional de l’Escola Àuria vam tenir l’oportunitat d’assistir a l’entrega de premis i mencions del concurs Mobile Learning Awards, organitzats per mSchools pel Mobile World Capital Barcelona dins del marc de l’esdeveniment anual més important de la indústria mòbil, el Mobile World Congress. En aquest concurs es reconeixen les experiències més innovadores creades per docents i escoles de Catalunya que implementen tecnologia digital a les aules.

A l’Escola Àuria vam dissenyar i dur a terme un projecte anomenat Ens endinsem en el Sistema Solar, on tot l’alumnat va ser protagonista d’aquesta gran experiència: creant, descobrint, aprenent i gaudint.

Aquest projecte s’ha basat, principalment, en crear una maqueta del Sistema Solar. Els i les mestres vam pensar que per fer una exposició més dinàmica, motivadora i accessible a tot el nostre alumnat, podríem fer-la interactiva i utilitzar diferents metodologies d’aprenentatge i comunicació. La tecnologia digital que vam emprar es basa en dues aplicacions que s’anomenen Kahoot i Aurasma i en hologrames.

Encara doblement emocionats per poder explicar com tots els nostres alumnes varen ser protagonistes i espectadors del que anaven creant; ens va impressionar la reacció de mestres i professionals que s’interessaven per tot el procés, un cop finalitzada l’entrega de premis.

D’entre els seus comentaris destacaríem la sorpresa en veure que es tractava d’una  escola d’educació especial. S’esperaven una experiència inclusiva en el marc de l’escola ordinària.

Vàrem estar molt atents a les propostes dels altres centres, així com a les explicacions de conferenciants experts en tecnologia i educació, buscant noves idees per seguir endavant.

Per nosaltres els avenços en l’accessibilitat – sensorial, física o cognitiva – no es tracta d’un luxe, sinó d’una necessitat. L’ocasió d’assistir al concurs i al Mobile World Congress, ens ha permès veure i interactuar amb diferents dispositius que van en aquesta direcció.

Volem agrair la implicació de tot l’alumnat, els companys i les companyes de l’escola i les ganes d’aprendre innovant creant experiències úniques. Gràcies a aquest esforç l’Escola ha rebut el reconeixement a la millor experiència inclusiva digital.

Rosa Esteve Mascolet / Elisabeth Mauri Maldonado / David Sánchez Lobato