Els grups de Blaus, Verds i Fúcsies de l’escola Àuria hem participat al concurs QUÍMICA A LES ESCOLES organitzat per la UEA (Unió Empresarial de l’Anoia). L’objectiu del concurs es fer arribar la química a les escoles, fomentant el coneixement d’aquest àmbit de la ciència a traves de la realització d’experiments senzills i amb objectes quotidians i del dia a dia.

Els alumnes d’aquesta secció  que estem a cal Salinas tenen entre 8 i 16 anys. Presenten dificultats en la comunicació i la relació i la majoria són alumnes amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista)

L’experiment que vam proposar va ser fer la mescla amb productes quotidians per poder fer bombolles de sabó.

Els nens segueixen les consignes amb pictogrames de suport a la comunicació per entendre què farem i també per poder realitzar tasques senzilles. També l’activitat és molt adequada per poder fer el treball específic d’integració sensorial.  L’experimentació amb les bombolles de sabó, el seguiment visual de les bombolles suspeses a l’aire, la capacitat de modificar el curs de la bombolla bufant, són habilitats que els ajuden a percebre l’entorn, veure’n els seus límits, poder modificar-lo i compartir-ho amb els companys, ja que tendeixen a un tancament i a la passivitat.

L’experiència va ser molt positiva i tots els nens van estar molt atents a tot el que fèiem i van gaudir moltíssim.

En el moment que es publica aquesta nota la Unió Empresarial de l’Anoia ja ens ha comunicat que som una de les escoles premiades. Per a nosaltres és un pas endavant. Gracies UEA!!!!

Montserrat Tarrats