Després de moltes setmanes de treball de totes les parts implicades, dels primers entrenaments i partits amistosos, el passat dilluns 8 de novembre es presentava en societat el nou equip del Barça, un equip molt especial format per 24 nois i noies a partir dels 16 anys.

Un equip en el qual l’Esplai Àuria d’APINAS hi tenim l’immens orgull de participar amb l’aportació de 3 jugadors/es. L’Elisabeth Fernández-Arroyo, el Marc Jiménez i l’Angel Guillorme són des d’aquest dilluns jugadors del primer equip Fundació Barça Genuine de la història. 

La jornada va ser molt especial i emotiva, com no podia ser de cap altre forma. Rondant les 17h sortien al camp n°7 de la ciutat esportiva Joan Gamper els nostres jugadors, d’un en un, com ho fan els grans! Amb el 14, Angel Guillorme, amb el 27 Marc Jiménez i per últim amb el 29 Eli Fernández, s’escoltava per la microfonia, mentre tots els presents es posaven dempeus entre aplaudiments i crits de mares i pares orgullosos, una vegada més dels seus fills i filles. Ells, plens de nervis es col•locaven a la part central del camp.

L’acte va tenir a més uns fadrins d’excepció, i és que ni més ni menys que Alexia Putellas i Gerard Piqué, van acompanyar els nois i noies en aquest dia per recordar. Tant ells com el president Joan Laporta i la Marta Segú, directora de la fundació, van posar en valor, la importància de la creació d’aquest equip, en la lluita pel respecte dels drets fonamentals de totes les persones, fets i no paraules que mostren perquè el Barça és i serà sempre “Més que un club”. I és que tal com va dir el president, aquests nois i noies, ens han robat el cor.

Aquest cap de setmana 13 i 14 de novembre, l’equip s’estrena en competició oficial de lliga a Tarragona, tot i que ja han disputat diversos partits amistosos.

Des d’APINAS, només ens queda desitjar tota la sort del món i recordar que estem al seu costat.

Llarga vida a la Fundació Barça Genuine.

Verònica Vàzquez | Coordinadora de l’Esplai Àuria d’APINAS.