El passat divendres 18 de novembre a l’escola es va fer el simulacre de incendi que cada any realitzem per posar-nos a prova per un cas d’una emergència real. Tots els alumnes de l’escola van evacuar l’escola en tal sols 5 minuts i 15 segons, unes aules per les escales d’emergència, altres aules per les escales principals de l’escola, els alumnes de l’edifici de TVA sortint corrents per les portes d’accés al pati per trobar-nos tots al empedrat de l’escola, que és la zona de reunió, espai segur de trobada en casos d’emergència.

El simulacre va començar quan una de les professores va observar que hi havia foc i fum a la planta baixa de l’escola i immediatament va avisar a la cap d’emergències que va comprovar l’abast de l’emergència i va decidir evacuar tota l’escola. En aquell moment van començar a sonar les alarmes de l’escola i de l’edifici de TVA. La cap d’emergències va trucar ràpidament a la cap de intervenció i posteriorment al telèfon d’emergències 112 per informar de la situació.  La cap de intervenció ràpidament es va dirigir al punt de trobada amb la cap d’emergències i amb els  equips de primer auxilis i amb l’equip de primera intervenció, per tal de coordinar-se per evacuar totalment l’escola.

La cap de intervenció sense perdre temps es va dirigir al quadre elèctric de l’escola per tallar el subministrament elèctric i el tall de l’entrada de gas que es troba fora de l’edifici. El subministrament elèctric de l’edifici de TVA estava delegat a una professora responsable.

Un cop evacuades totes les aules amb l’ajut de professors, educadors i especialistes, ens vam trobar a la zona de reunió per realitzar el recompte de personal i usuaris, prèviament fet l’escombrat per comprovar que no quedava ningú dins l’escola.

Un cop fet el recompte de tots els alumnes i professionals de l’escola, la cap d’emergència va decretar el final del simulacre.

 

img_3133 img_3140 img_3136