Els alumnes de primària de l’Escola Àuria ens obrim al nostre entorn participant dels serveis i de les activitats que ens ofereix la ciutat.

Una de les activitats que ens ocupa bona part del curs és la Cantata Escolar. Aquesta trobada agrupa als volts del mes de març diferents escoles d’Igualada i Vilanova del Camí.

Vam començar a assajar les cançons a partir del primer trimestre del curs i també a elaborar al mateix temps un treball plàstic per tal de fer visualment atractiu l’escenari.

 

També participem al Sona escola, un concert instrumental on diferents escoles de la ciutat mostren el treball que han fet al llarg del curs. El concert es va duu a terme al Teatre Municipal de l’Ateneu. Els nostres alumnes van preparar amb instruments orff, “La marxa del Trencanous” de Txaikovki i “Les nits no moren mai” de Doctor Prats amb la mestra de l’Escola Municipal de Música d’Igualada, Adela Jorba.

 

Aprofitem també el recurs que ens ofereix la Biblioteca Municipal per realitzar l’activitat del Club de la Lectura amb la senyora Francina Bacardit. L’objectiu de l’activitat, a part de fer ús d’un espai públic, és potenciar el gust per la lectura dels nens i nenes i millorar la comprensió lectora.

Hem participat també en les jornades d’intercanvi d’Escoles Verdes de l’Anoia exposant el nostre treball sobre “La Contaminació Acústica” i aprenent de les experiències dels nois i noies de les altres escoles.

 

Aquest curs també hem rebut nombroses escoles que han vingut a visitar el treball del “Sistema Solar” i això ens ha permès gaudir de la trobada amb alumnes d’altres centres.

 

Al llarg del curs hem realitzat una activitat compartida amb l’escola Marta Mata de Vilanova del Camí. En aquestes trobades, un cop al trimestre, els alumnes comparteixen un espai de joc i d’aprenentatge mutu.

Aquestes activitats es sumen també a les diferents sortides que hem fet aprofitant els temes treballats a l’àrea de coneixement del medi natural, social i cultural.

Aquest curs hem anat a l’Observatori de Pujalt i al CRAM al Prat de Llobregat.

 

A part, un dia a la setmana els grups de primària fan sortides, ja sigui visitant exposicions, gaudint de la Mostra de Teatre, jugant a la Ludoteca o passejant pels diferents espais que la ciutat ens ofereix.