Des de fa uns cursos, les aules de Primària estem treballant el tema del medi ambient, reflexionant sobre les conseqüències que les nostres accions tenen sobre l’entorn més immediat i en el manteniment del planeta en general.

 

 

Vam començar parlant de reciclatge, donant a conèixer els diferents contenidors i els materials de rebuig que corresponia llençar a cadascun d’ells.

Vam continuar amb l’estalvi d’energia (llum i aigua) prenent consciència de com fer un ús responsable de l’aigua quan ens rentem les mans, les dents o ens dutxem. També cal tenir cura de tancar el llum quan sortim de l’aula.

 

L’objectiu és aconseguir que l’aprenentatge no quedi com un tema de treball dins de l’àmbit de Coneixement del Medi, sinó que aquest aprenentatge i totes les accions portades a terme quedin incorporades en la vida quotidiana de cada nen i nena. És per això que cal treballar-ho dia a dia a fi d’integrar-ho en la seva totalitat.

Seguint en aquesta línia, aquest curs hem portat a terme el tema de la Contaminació Acústica. Hem posat atenció als sorolls del nostre entorn, identificant aquells que ens resulten desagradables i ens impedeixen parlar i treballar amb tranquil·litat, reduint la nostra capacitat d’atenció o fins i tot causant-nos mal de cap, estrès…

A partir d’aquí, els alumnes van elaborar uns cartells que van penjar en diferents espais de l’escola, on s’indicava que calia fer silenci, que el soroll era molest… Van passar també per les diferents aules a explicar-ho a la resta de companys.

Totes aquestes accions ajuden a millorar el nivell de benestar i, dins d’aquest mateix objectiu,  vam iniciar el tema “Fem un esmorzar saludable” amb la finalitat que cadascú es faci responsable a l’hora de triar els aliments de l’esmorzar, reconeixent quins hàbits cal modificar per a gaudir d’una dieta més saludable i a la vegada reduir l’ús d’embolcalls i envasos.

Al finalitzar el treball i com a cloenda del tema, els alumnes  van preparar conjuntament un bon esmorzar ple de salut i energia.