L’alumnat de Secundària A de l’Escola Àuria d’Igualada som un grup de nois i noies d’entre 12 i 14 anys. Just acabem de saltar a secundària i això implica ser més autònoms, aprendre nous conceptes però sobretot gaudir de les activitats que es realitzen a l’aula.

Quan arribem del pati estem molt esverats i ens costa tornar a concentrar-nos en la feina, però tenim la solució: KINESIOLOGIA. Però què és la Kinesiologia?

La Kinesiologia és una tècnica motriu que facilita la connexió de les diferents àrees del cervell per poder exercitar-lo de forma més global i eficaç. Consisteix en la realització d’un conjunt d’exercicis específics per treballar la respiració, la concentració, la motricitat fina i la lateralitat amb l’objectiu de tornar a la calma. Quin munt de coses podem treballar amb uns quants moviments!!

Doncs, dediquem una estona per fer un seguit d’exercicis. Primer de tot, comencem fent els de respiració combinats amb moviments amb els braços. Continuem amb els de lateralitat, utilitzant la pissarra digital per treballar la motricitat amb les dues mans. I, per últim, acabem amb uns estiraments i de tant en tant amb un tren de massatges per acabar de relaxar-nos!

Vam començar incorporant dos o tres exercicis en estones petites per començar a conèixer-los i practicar. Però ara som uns experts i expertes, en sabem un munt  i realitzem sessions més llargues incorporant nous moviments encara més difícils.

La Kinesiologia és una activitat que ens agrada molt, participem tots i totes i ens ajudem per poder fer-los genial!

Lucia Telechea Requena | Tutora de Secundària A