L’aula de vermells és l’entrada a l’escola per molts infants, és un grup heterogeni amb diferents perfils però amb un tret en comú, són els més petits de l’escola.

El treball dins de l’aula s’encamina a facilitar el desenvolupament emocional i afectiu, físic i motor, social i cognitiu però sobretot la comunicació i la cohesió de grup. Generant d’aquesta manera un vincle de confiança on se sentin acollits.

El nostre treball amb els alumnes de l’aula ha de permetre la formació d’una imatge equilibrada d’ells mateixos, el descobriment de les possibilitats del seu propi cos, del moviment i els hàbits de control corporal, actuant cada vegada d’una manera més autònoma.

Aquest curs, l’aula de vermells de l’escola Àuria hem creat una activitat nova, la taula de llum. Aquesta l’hem fet reconvertit una taula d’experimentació amb una taula de llum, en la qual hi hem col·locat llum a l’interior per il·luminar la superfície de metacrilat.

Som un total de 7 alumnes a l’aula d’entre 3 a 7 anys que ens reunim dos cops per setmana al voltant de la taula.

La taula és una eina educativa i lúdica que ofereix multitud de possibilitats com ara potenciar la creativitat i la descoberta tot jugant, observant, experimentat i provant a través dels sentits.
També ajuda a desenvolupar la percepció de les formes, els colors, les ombres, els canvis de colors i de la llum.

Alhora es potencia la imaginació i ajuda aquells alumnes més dispersos a centrar la seva atenció. Així com també es treballa la por a la foscor, el fet de tolerar diferents textures i exercitar destreses manuals.

De moment ens estem familiaritzant, ens agrada la llum que fa, com va canviant de colors.

Últimament, estem provant d’experimentar amb diferents materials. Aprofitant els elements que ens ofereix la natura, juguem amb les fulles, serradures, fruits de les diferents estacions, etc.

Ens diverteix molt veure les ombres que fan, els dibuixos que podem fer, com cau la pols sobre de la taula…

També hem manipulat bosses sensorials. Aquestes estan omplertes amb diferents materials com ara gomina, oli per nens amb colorants, boletes, adhesius. Ens agrada aplanar-les amb les mans i fer moure el líquid de dins.

Els resultats i l’experiència és molt bona. Estem pensant en experimentar amb nous materials i textures.