Aquest material que formula una pregunta que convida a reflexionar sobre “LA IMPORTÀNCIA DELS LÍMITS EN EL DESENVOLUPAMENT” des dels primers temps de vida dels infants.

 

Ha estat elaborat pel Taller 0-3 anys organitzat pel CDIAP APINAS , adreçat als educadors/es de les Llars d´Infants de l´ANOIA durant els darrers tres anys.

En aquest Taller (i en tants altres espais de treball conjunt  , també amb els equips pediàtrics), varem detectar que és una de les qüestions que més ens preocupa als professionals de la Salut i l´Educació i que genera molts malestars i dificultats a molts infants i adolescents.

En el CDIAP , atenem els infants des del nàixer fins els sis anys , prenem el pols de les afectacions i problemàtiques actuals. Tenim l´encàrrec d´atendre-les a nivell terapèutic, cas per cas, i alhora , juntament amb els equips pediàtrics i educatius , cercar vies preventives.

 

I és en aquest marc de la prevenció que és situa aquest PUNT DE REFLEXIÓ , que compta amb l´acord i la complicitat de la TTIA (Taula Territorial per a la Infància i l´Adolescència de l´ANOIA) on hi han representats tots els Serveis de la xarxa.

 

Marga Gibert

Psicòloga Clínica i Coordinadora CDIAP APINAS, i membre de la TTIA