En aquests dies, se’ns acaben les idees per jugar amb les criatures a casa. A vegades estem limitats per l’espai, el material, la disposició dels més petits, però sobretot busquem fer coses amb ells que encara no hem fet, així que us deixem algunes propostes, que a més d’estimular el llenguatge, fan divertir fins i tot als més grans! Podeu crear aquests jocs vosaltres mateixos i agafar idees de llibres, internet…Etc.

QUÈ SÓC?

Fer un dibuix d’algun personatge o animal i enganxar-lo al front de l’adversari, qui haurà d’endevinar qui és.

SALTEM?

Juguem amb les síl·labes, saltant de rajola a rajola o utilitzant coixins o altres objectes que tinguem a mà.

JOC D’OMBRES

Una figura, un pal i una llum: així podem jugar a crear petites situacions, històries i inventar contes per als més petits!

BOTIGUES

Usem el que tinguem per casa; menjar, animals, roba, objectes.. I muntem una botiga! Podem comprar amb monedes, pedres, caramels, fitxes.. Que vols? Posa’m dos..

DAUS CONTA CONTES

Diferents daus amb imatges. Explicar una història a partir de les imatges que van sortint. Anar augmentant la dificultat amb l’augment de daus.

JOC DE L’OCA

Cada cop que caiguem a una casella dir el que veiem, fer una frase o una història representativa de la imatge en  la qual anem caient.

MIREM UN CONTE

Un conte d’imatges, o amb una història, el podem mirar, explicar el què hi passa, fent participar o fent que els petits ens escoltin.

ESCOLTEM UNA CANÇÓ

Podem escoltar música o bé una cançó, cantar i ballar. També podem fer ús d’instruments que tinguem a casa o cercant i escoltant el so de la casa, del carrer, o de diferents objectes.


Núria Farré, Patricia Escobedo, Núria Alvarez i Jasmina Capó | Logopedes CDIAP APINAS