Hola a tothom, som RÀDIO TVA!

Així comença la nostra aventura per la Ràdio. Una nova experiència  que ens ha permès descobrir el món de la ràdio des de dins. És fàcil sintonitzar una emissora i escoltar-la. És més difícil muntar-la.

Cal preparar l’equip tècnic amb la seva taula de “mescles”, els seus micròfons, les seves connexions. Per fer la gravació hem utilitzat el programa “Audacity” que ens ha permès fer el muntatge de tota la nostra feina, i poder  escoltar la nostra veu.

Cadascú de nosaltres ha triat un tipus de programa: notícies, esports, música, cuina, entrevista…i hem hagut de preparar-nos per poder parlar en veu alta. Sempre hem tingut present que algú ens escoltava, per tant hem hagut de repetir i practicar moltes vegades els textos abans de gravar-ho, hem hagut d’aprendre a anar ràpids o lents, hem hagut de practicar la dicció i sobretot preparar-nos els textos per escrit.

    

 

Animats pel tema, vam convidar al Jordi Cuadras a fer-nos una xerrada en relació a la seva feina a FlaixBac . Una lliçó magistral d’un excel·lent professional.

 

Així mateix ens vam engrescar  a convidar a Catalunya Ràdio a la nostra escola, malauradament no van poder venir a fer el seu programa.

Us convidem a escoltar-nos al nostre blog de TVA

Volem agrair al Jordi Cuadras la seva estada a la nostra escola, a la Mònica Tarribas per la seva trucada el dia Mundial de la Ràdio, a la Noèlia de l’Institut del  Pere Vives per les seves explicacions i el seu entusiasme. Ella ens va iniciar en el món de la ràdio a l’escola i també, gràcies,  al Centre de Recursos de l’Anoia per deixar-nos el Kid de Ràdio.

Ha estat una experiència compartida, tots i totes hem necessitat dels altres per elaborar aquests mini programes de ràdio. Ens hem pogut endinsar, una mica més, en el món dels mitjans de comunicació i hem pogut constatar que necessitem a tot el grup per elaborar un programa de ràdio.

Per acabar d’arrodonir-ho tot, hem visitat Ràdio Igualada on ens  han ensenyat les instal·lacions i com treballen. També hem pogut mirar com feien una tertúlia política, hem vist com treballen amb una taula de so i hem entrat en una sala totalment insonoritzada on al sostre hi ha espumes i a la finestra hi ha doble vidre.

 

   

Hem estat molt ben acompanyats i ens ho han explicat molt bé!!