A l’escola Àuria som un equip de tres logopedes que, per tal d’atendre totes les necessitats dels alumnes, realitzem sessions individuals, en petit grup i en grup-aula.

A logopèdia en grup treballem la parla, el llenguatge i de retruc el pensament. El llenguatge té tres components: la forma ( fonètica, fonologia, morfologia i sintaxis); el contingut (semàntica) i l’ús (pragmàtica). Avui ens centrarem en la semàntica que estudia la paraula i tot allò relacionat amb el seu significat.

Per això parem atenció a les frases fetes, que són expressions que tenen un sentit figurat i les usen la majoria de parlants d’un mateix idioma. Una frase feta no es pot modificar mai, ni traduir a un altre idioma.

Aquestes expressions són molt divertides, però de vegades semblen disbarats i costen d’entendre. Per tant, a més de “parar l’orella”, hi posem la mirada i una mica de color.

Dibuixem les frases de dues maneres: primer tal qual sonen i després desvelem el què signifiquen de debò. I més encara, si és possible en fem una petita representació.

Rosa Esteve Mascolet | Logopeda col. 08-2236 Escola Àuria