Va ser l’any 1967 quan un grup de pares i mares igualadins van voler trobar una solució per a tots aquells nens i joves de la comarca amb necessitats educatives especials. Va ser llavors quan va sorgir APINAS i l’Escola Àuria.

Ara, ens trobem que han passat 50 anys d’aquells inicis de casa nostra, i APINAS ha anat creixent fins al punt de tenir les Residències de Els Prats de Rei, l’Escola Àuria, la Llar-Residència, el CDIAP d’Igualada i les dues branques de CDIAP a Masquefa i a Calaf.

És per això que aquest passat divendres 6 d’octubre  els professionals i membres de la junta ens vam reunir per fer una celebració del 50è aniversari.

Va ser una nit plena d’emocions i bons moments, on el gerent va dir unes paraules encoratjant a tots els professionals a seguir fent aquesta tasca tant important que fan i poder-ho seguir celebrant durant molts anys.

El moment més especial de la nit va ser quan va aparèixer un gran pastís amb un 50, on  diversos membres de la junta i diferents professionals es van acostar per bufar les espelmes tots plegats.