Surto de casa, caram com refresca!, me’n vaig cap a l’Escola…Tinc clar el que ensenyaré avui als meus alumnes, tot ben planificat, l’explicació que els faré i l’activitat per reforçar la comprensió i l’aprenentatge.

Els alumnes  de l’aula de SE, tenen entre 15 i 17 anys. Treballem totes les matèries amb un enfoc funcional,

Estem al cas del que passa al món, aprenem l’hora, aprenem sobre la vida i la música de Beethoven, cantem i toquem l’Himne de l’Alegria i també Que Canten los niños de Perales, ens mirem les notes musicals i sabem que unes fan que la música sigui ràpida i altres fan que siguin més lenta, aprenem paraules i frases simple que ens permetin socialitzar-nos amb anglès, si mai cal. Ens encanta Educació Física i ens estem aprenent uns exercicis d’escalfament i estiraments per fer abans de començar i en acabar l’activitat. Expressar-nos amb pintura…sempre hi estem a punt!!!! Hem treballat molt com portar una vida saludable: l’alimentació, l’exercici…fins i tot hem plantat cebes, enciams i escaroles. No cal dir Llengua i Mates, que treballem en agrupaments flexibles i cada alumne va a un grup o un altre, depenent dels seus aprenentatges. I Coneixement del medi, que hem començat amb l’Edat Contemporània: la revolució francesa, els invents, les guerres, la música i la pintura.

Els valors, la gestió dels sentiments i els conflictes ocupen una bona part del nostre horari.

Quantes coses per ensenyar, quantes coses per aprendre….Ells i Jo…

El benestar que proporciona ensenyar a uns alumnes, sempre disposats a conèixer més amb una disposició d’apertura total. I com no…qüestionant, i demanant aclariment quan no ho veuen prou clar…

L’alegria amb que arriben cada dia, el Bon Dia, les ganes d’explicar el que els ha passat….ahir…i també saber de mi, fent la seva valoració.

Demanant el que volen saber…i demanant de no fer allò que, pèl que sigui, avui no ve de gust.

Igual d’important és tot el que me’n porto. Tot el que aprenc d’ells m’aporta, n’estic segura, molt més.

Tot és sincer, tot surt del cor…

Que més podria demanar???????????? Continuar gaudint d’aquest ensenyar-aprendre que realitzem conjuntament, és prou important, no cal més…

Cristina Roset Godall | Tutora Secundària E – Escola Àuria