Aquest curs, l’aula de Secundària A de l’Escola Àuria està formada per 7 alumnes d’entre 12 i 15 anys. És un grup molt unit, amb un bon vincle i molt motivat per l’aprenentatge.

Aquest és el meu tercer curs com a tutora de l’aula. He tingut el plaer de veure de prop com es van fent grans, els seus interessos canvien, la forma de relacionar-se i també les propostes d’activitats.

Aquest curs hem engegat una activitat que durant el confinament vam fer de forma virtual i va agradar molt: el taller de cuina. És una proposta de treball transversal que els nois i noies gaudeixen a la vegada que ajuda a adquirir nous hàbits d’autonomia.

Es pretén apropar a l’alumnat a receptes senzilles de cuina on poden participar activament en el procés d’elaboració. Així, vam començar decidint les receptes que ens agradaria realitzar durant el curs, tenint en compte els ingredients que podríem utilitzar, els estris que tenim a l’abast a la cuina de l’escola, el temps d’elaboració, etc.

Durant el primer trimestre hem pogut fer un munt d’activitats: batre ous, pelar fruita amb el ganivet, fer croissants de xocolata, biquinis, pastís de fruita… I també  hem après com netejar la cuina i l’espai de treball després d’elaborar la recepta, ficar el rentaplats, escombrar i fregar.

A més a més, hem treballat la recepta en paper: hem elaborat la llista d’ingredients i utensilis necessaris i hem escrit els passos a seguir per fer la recepta. Volem tenir un recull de totes les receptes fetes per poder tenir-les també a casa i ensenyar a les nostres famílies el treball que fem al taller de cuina. 

Però no ens hem d’oblidar de la part més divertida… Tastar la recepta amb els companys i companyes i gaudir del bon berenar que hem preparat, bon profit!

Lucia Telechea | Tutora de Secundària Escola Àuria