ENRIC-FILLAT-I-FILLAT-es-nomenat-President-d-APINAS_noticia_fullEl passat dijous, 5 de juny, en el marc de l’assemblea general de socis de l’entitat, i per unanimitat va ser nomenat i ratificat el Senyor Enric Fillat i Fillat com a President d’APINAS.

Enric Fillat i Fillat , ocupava fins aquest moment el càrrec de Sots-president. La seva relació amb l’entitat be marcada per els vincles familiars i des dels inicis fundacionals a l’any 1967. El seu pare Enric Fillat Blanch , ja havia desenvolupat el càrrec de President des del mes de febrer de 1974 i fins el mes de novembre de 1981.

El nomenament del senyor Enric Fillat i Fillat coma president, va ser precedit per la renuncia al càrrec del Senyor Josep Maria Planas i Vilella, que ha desenvolupat el càrrec des del dia 14 de novembre de 1981 i fins el dia 05 de juny de l’any 2014.

Al llarg d’aquests anys APINAS s’ha consolidat com a un referent a la comarca de l’Anoia en l’atenció a les persones amb DID (discapacitat intel•lectual i desenvolupament) i les seves famílies, en diferents àmbits :

Educació i formació :  Escola Àuria, Servei de Transport i Menjador escolar, llar-residència i Servei d’Esplai Àuria.

Atenció Residencial:  Residències de Els Prats de Rei 1 i 2.

Prevenció i Tractament : Serveis d’Atenció Precoç, CDIAP-Igualada, CDIAP-Masquefa i en fase d’obertura CDIAP-Calaf.

Atenció a Famílies i Suport: Departament de Treball Social – APINAS.

Josep maria Planas, que va estar llargament ovacionat va manifestar, en la seva intervenció,  el seu desig de provocar una renovació de la presidència, tot pensant en el futur 50è aniversari de l’entitat, tot i mantenir el seu compromís amb APINAS i acceptar continuar formant part de la Junta Directiva com a vocal.

Així mateix s va recordar els inicis i els esforços que la Junta Directiva a anat fent per anar donant resposta a les necessitat que s’han anat generant al llarg d’aquests anys. Remarcant la importància de la creació de la Mancomunitat per l’Atenció de les persones amb DP de la comarca de l’Anoia, amb 21 Ajuntaments adherits. Tot l’esforç per implicar a les administracions i els resultats que s’han tingut.

Així mateix va agrair la competència, i la bona feina dels professionals que han fet possible que l’entitat haguí  crescut de forma progressiva i responsable, assumint riscos que han donat un excel•lent  resultat, en la creació i gestió de serveis i centres especialitzats.

L’assemblea general de socis d’APINAS va acollir amb mostres de gratitud les paraules del President sortint, així com el compromís de treball del nou President i la Junta Directiva sorgida en aquesta assemblea:

 

President :   Enric Fillat i Fillat

Vicepresidenta:   Anna Ravell i Corbera.

Secretari:   Jordi Dalmau i Ribalta

Tresorera:   Carme Sales i Pastor

Vocals :   Josep Maria Planas i Vilella

Jordi Garcia i Altesa

Josep Ribas i Alegre

Fernando Mora i Domene

Maria Enriqueta Solé i Roca

Sonia Caellas i Dot

Isabel Lopez i Moreno

Maria Dolors Arnau i Fernàndez.