L’any 2017 va néixer a Igualada el Consell Municipal dels Infants. L’objectiu és donar veu als infants d’entre 9 i 12 anys, acostant-los als valors de la cultura cívica, promovent un escenari educatiu i participatiu fomentant el diàleg i el respecte.

El Consell està format per una representació de dos alumnes de cada escola d’Igualada, uns 30 infants. La finalitat del Consell es basa en parlar dels Drets dels Infants, aprendre a dialogar i ser assertiu, opinar sobre aspectes de la ciutat i proposar millores en varis àmbits.

Al llarg del curs, el Consell celebra una sessió de treball mensual i, a més, dues sessions plenàries a l’Ajuntament.

El passat dimecres dia 14 de novembre es va realitzar l’Acte de Presentació dels nous integrants del Consell Municipal dels Infants.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la tinent d’alcalde, Carme Riera, van ser els encarregats de rebre als nous membres per al curs 2018-2019, que hi van anar acompanyats de familiars i representants dels seus centres escolars.

En el cas de la nostra escola, els alumnes Izan Guzman i Tania Guillen van donar pas als nous representants: l’Alex López i la Natalia Urbano.

Després d’algunes sessions de treball a l’escola, per tal de poder fer un bon traspàs d’informació, l’Alex i la Natalia van assistir a l’acte amb moltes ganes, molta energia i amb la il·lusió de començar un nou projecte molt important.

Aquest any, un dels objectius principals és recollir propostes que ajudin a definir la futura ampliació del Parc Central, destinada al joc i el lleure infantil, juvenil i familiar.

Des de l’escola volem felicitar als alumnes que fins ara ens han representat i encoratjar, als que a partir d’ara, tenen una tasca realment molt important i necessària per a tots nosaltres.

Moltes gràcies Izan, Tania, Natalia i Alex.

Carla Jubert | Tutora de secundària.