El dijous 3 de febrer, els alumnes de Secundària de l’Escola Àuria van visitar el CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya). Aquesta visita està relacionada amb el projecte “Els Ecosistemes” que els alumnes fan a l’assignatura de Coneixement del Medi i estaran treballant durant tot aquest segon trimestre. Aquesta assignatura es desenvolupa mitjançant diferents projectes trimestrals i, en cadascun d’ells, es realitza una excursió amb la intenció de què els alumnes puguin experimentar amb casos reals relacionats amb allò que aprenen a l’aula.

En aquest cas, els escolars van dur a terme un recorregut per les instal·lacions del CRARC acompanyats i guiats per dues treballadores d’aquest centre. En aquest recorregut van poder conèixer diferents espècies de serps, llangardaixos, tortugues, caimans i cocodrils. Durant aquesta activitat, l’alumnat va tindre l’oportunitat d’identificar els diferents ecosistemes existents, com viuen aquests animals en espais que simulen el seu ecosistema, les principals característiques de diferents espècies de rèptils i amfibis i moltes curiositats més.

Després d’aquesta visita, els alumnes de SD van aprofitar per posar en pràctica les seves habilitats d’orientació amb una passejada per Masquefa. La finalitat era arribar a l’Estació de Tren del poble i, per aconseguir-ho, van rebre algunes pistes i indicacions que els ajudarien a acomplir aquesta tasca. En aquest recorregut, havien de passar per diferents edificis coneguts (Biblioteca Municipal, la Parròquia de Sant Pere i l’Ajuntament), així com algunes places i parcs de Masquefa fins a arribar a l’estació. A més a més d’assolir l’objectiu sense dificultats, els joves van aprofitar per fer alguna foto i gaudir d’una zona musical que van trobar al costat de l’estació!

Manuel Gahete | Tutor de SD