Els alumnes de primària de l’Escola Àuria han rebut la visita de dos agents rurals, en Gabriel i en Miquel, que han vingut a l’escola a oferir-nos una xerrada.

Ens han explicat quines tasques duen a terme els agents, com cuiden el boscos i  els animals, també com treballen en la prevenció i en l’extinció d’incendis i com a vegades, els cal fer de  “policies” i multar o denunciar a les persones que posen en perill la natura.

Hem pogut escoltar diferents cants d’ocells, identificar petjades d’animals i jugar a endevinar en unes imatges quines accions estan ben fetes i quines poden posar en perill els boscos i els animals que hi habiten. Els alumnes han fet preguntes i s’han mostrat molt atents a totes les explicacions que se’ls hi anaven donant.

A part d’aprendre com ens hem de comportar, ha estat molt interessant entendre que tots els animals a la natura tenen la seva funció, fins i tot aquells que ens resulten més empipadors com els insectes i per tant cal ser molt respectuosos i mantenir una conducta adequada si volem continuar gaudint dels nostres boscos.