Els alumnes de Blaus, Verds i Fúcsies de l’escola àuria som tres unitats que formem un grup bombolla que està ubicat a l’edifici de Cal Salinas.


El passat mes de març els alumnes d’ANSG ens vam envalentir a participar en un concurs de química a les escoles organitzada per la UEA amb l’objectiu de donar visibilitat i valor a les activitats químiques dins de les aules. En aquesta nova edició del concurs s’han afegit empreses de l’Anoia per donar suport a aquesta gran iniciativa patrocinant el concurs.
Els alumnes d’aquesta secció presenten dificultats en la comunicació i la relació i la majoria són alumnes amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista). El nostre programari té com a objectius principals la comunicació amb suport de pictogrames, el treball autònom en tots els àmbits i el treball per a la integració sensorial. És per això que ens vam presentar al concurs amb el nostre taller de bombolles de sabó casolanes. Per fer la presentació oficial al concurs vam haver de realitzar un vídeo amb l’explicació i la demostració d’aquest taller.


En aquest vídeo es pot observar com els nostres alumnes segueixen les consignes amb pictogrames per entendre què farem i també per poder realitzar tasques senzilles. Trobem que l’activitat va ser molt adequada perquè vam fer química i vam poder treballar la integració sensorial amb el seguiment visual de les bombolles suspeses a l’aire, la capacitat de modificar el curs de la bombolla bufant, tocant-les amb diferents parts del cos, etc. Són habilitats que els ajuden a percebre l’entorn, veure els seus límits, poder modificar-lo i compartir-ho amb els companys.


L’experiència va ser molt positiva i tots els nens van estar molt atents a tot el que fèiem i van gaudir moltíssim!!!


A primer cop d’ull és difícil veure la connexió de l’aprenentatge clàssic de la química amb la realitat dels nostres alumnes. Ells, però, també aprenen. Ho fan des d’una altra perspectiva, la sensorial i just aquí és on podem veure aquesta connexió.

Volem agrair a l’UEA i a la Sara Holgado que va ser la representant que va venir juntament amb la Gemma Lacueva i Lídia Rua de Leather Química a fer-nos la entrega del premi i a la resta d’empreses implicades Comercial Godó, Texcur, Atlas, ABC Leather, Waterologies, Labin, Proqip, Quimser, Simar, Apliclor, Eminfor, Robinson Ventures i Leather Química pel premi de 300 euros en material per l’escola que dedicarem a comprar material sensorial per poder seguir fent aquests tipus de tallers.