El president de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable senyor Quim  Torra, ha visitat aquest dimarts, 12 de Març, l’Escola Àuria. Acompanyat del conseller d’Educació, Honorable senyor Josep Bargalló, de l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Excel·lentíssim senyor Marc Castells, del president d’APINAS, senyor Enric Fillat, la junta d’APINAS i de la resta de l’equip directiu i docent.

Després de saludar a els membres de la Junta d’APINAS, els  directius dels diferents centres i serveis de l’entitat i a l’equip docent de l’Escola Àuria i acompanyat del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha visitat les instal·lacions de l’Escola i les seves aules,  on ha pogut conversar amb els estudiants. Els alumnes han entregat al President  Torra alguns regals que havien confeccionat per a ell, com un dibuix o un tapaboques. També han pogut parlar amb ell i fer-li preguntes. Ha destacat un jove, que li ha demanat si algun dia hi haurà presidenta de la Generalitat, al que el cap de l’executiu li ha respost que de ben segur que sí “i de la República”, ha dit. Torra ha rebut explicacions detallades del president de l’associació Apinas, Enric Fillat, i la resta de l’equip directiu i docent.

Seguidament, les autoritats s’han desplaçat a peu fins a la torre de Cal Salinas, per visitar les obres d’adequació que s’hi estan fent. L’Ajuntament d’Igualada ha cedit l’edifici a l’entitat i les obres han estat finançades amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat per l’atenció DI de la comarca de l’Anoia, per tal d’ ubicar-hi una secció Aula Integral de Suport (AIS) amb 4 unitats / aules. Un equipament educatiu per alumnes amb dificultats d’aprenentatge derivats de trastorns mentals greus i problemes de conducta. L’AIS concretament es tracta d’una línia d’atenció per als alumnes d’escoles i instituts que seran atesos en grups de 4 i 6 alumnes, amb un total de 16 / 24  places, on rebran atenció educativa i terapèutica, d’acord amb les necessitats educatives especials.

Vídeo de la notícia (font: Aldia.cat)

Imatges Ajuntament d’Igualada

Més imatges

Comunicació APINAS