A l’escola  Àuria,  aquest trimestre treballem en un projecte sobre el cos humà. Tenim una comissió del programa de Salut Integral que és qui fa la proposta per treballar en aquest projecte.

L’escola té diverses perspectives que defineixen metodologies de treball diferents per donar resposta a la diversitat del nostre alumnat. Una d’aquestes metodologies de treball fomenta la vivència sensorial per realitzar els aprenentatges.

Amb aquesta finalitat es va fer una sortida al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa per visitar una exposició sobre el cos humà.

Allà vàrem gaudir de dues activitats:

  • “Juguem amb el cos”, on els infants descobreixen com és el cos humà  a partir de jocs d’experimentació, manipulació i sensorials.
  • “El cos humà. Com sóc jo?”, on hem descobert el cos humà des d’un punt de vista interactiu i dinàmic. A través de jocs i de l’experimentació hem pogut descobrir i reflexionar com funciona el nostre cos i els diferents sistemes: sistema nerviós, sistema esquelètic i muscular.

Els alumnes van mirar, tocar, olorar, escoltar, però el més positiu va ser que es van poder moure lliurement per un espai en el que tot es podia tocar. No sempre és possible trobar aquestes condicions quan sortim de l’escola.

Va ser una jornada fantàstica en què vam poder gaudir de l’entorn del museu i de les seves activitats.

 

Més imatges