Ens agrada molt anar a la Sala!! A l’aula de Blaus i Grocs quan diem als nens i nenes que anem a la Sala és una festa. I és que allà fem psicomotricitat.

La paraula “psicomotricitat” integra les interaccions cognitives, emocionals, simbòliques i sensoriomotrius en la capacitat de ser i d’expressar-se en un context psicosocial. La Psicomotricitat, així definida, ocupa un paper fonamental en el desenvolupament harmònic de la personalitat. Partint d’aquesta concepció es desenvolupen diferents formes d’intervenció psicomotriu que troben la seva aplicació, qualsevol que sigui la seva edat, en els àmbits preventiu, educatiu, reeducatiu i terapèutic. Implica aspectes socioafectius, motrius, psicomotrius i intel·lectuals, ja que es preocupa del progrés global de l’infant a partir de les seves vivències corporals que li faciliten el desenvolupament de les capacitats de percepció, comunicació i expressió mitjançant la interacció activa del seu cos amb el medi que l’envolta.

Què fem a la sala? Sobretot experimentem i prenem consciència del nostre cos. Pugem i baixem, saltem al matalasset, fem tombarelles, ens balancegem, fem circuits on treballem l’equilibri i la coordinació, ens arrosseguem, rodolem, es disfressem, fem cabanes, passem per ponts moooolt divertits, ens amaguem dins de les caixes per aparèixer i desaparèixer, juguem a fer construccions amb blocs gegants de molts colors, experimentem amb rugositats diverses, i la pilota gegant (Bobath) en la que ens relaxem, saltem…

Ens agrada moltíssim anar a la Sala!!!

Mireu, mireu com ens ho passem!!!

Gemma Segarra Roch (mestra)

  

Més imatges