La secció de secundaria de l’escola Àuria ha realitzat dues activitats molt interessants.

Dins de les activitats del programa “Aire” de l’Ajuntament d’Igualada vam realitzar el taller: “Famílies de tots colors i sabors” per treballar un tema important en el nostre món, la diversitat social, cultural i sexual.

Aquest taller pretén fomentar els valors de la tolerància, el respecte, la responsabilitat i l’empatia vers els nous models de família que sorgeixen, on la discriminació encara és present. El reconeixement i acceptació de la diversitat social, cultural i sexual genera societats més lliures i justes.

Treballem al nostre centre intentant que els alumnes respectin i tolerin les diverses formes d’entendre la vida, que valorin els aspectes positius d’altres maneres de viure, d’altres manifestacions culturals i socials i a reconèixer i acceptar la diversitat de les persones que ens envolten.

La segona activitat ha estat en que els alumnes van fer una visita guiada a la Sala d’exposicions de la Biblioteca Central d’Igualada per veure l’exposició “Juul”,exposició d’escultures basada en el conte “Juul” de Gregie de Maeyer, que reflexiona sobre els efectes de l’assetjament escolar en els infants.

Desprès de la visita  vàrem comentar a tutoria la història i vam reflexionar sobre els conflictes, sobre la necessitat de ser tolerants i de respectar les diferències. També vam parlar sobre les agressions verbals i altres aspectes negatius que sorgeixen en les relacions personals a l’escola i la manera com poder abordar-los.

Va ser una conversa molt interessant.