Dissabte, 25 de novembre es va tancar un any de celebracions d’APINAS. La cloenda d’aquest 50è aniversari d’APINAS es va celebrar a l’Antic Escorxador d’Igualada, ple de ple de gom a gom de professionals, alumnes, usuaris, familiars, socis, voluntaris, antics treballadors  i d’altres persones que ens van voler acompanyar en un dia tant especial per tots nosaltres. No van faltar i ens van acompanyar els alcaldes de la Mancomunitat de l’Anoia, en Marc Castells, alcalde d’Igualada, en Xavier Boquete, president del Consell Comarcal de l’Anoia, la Maria Senserrich, igualadina diputada al Parlament de Catalunya, l’Enric Fillat, actual president d’APINAS i Josep Maria Planas, que fou president durant 33 anys a l’entitat, en Jordi Aymamí, gerent de l’entitat,  i presidint l’acte la presidenta de la Diputació de Barcelona Mercè Conesa.

Tot va començar just fa 50 anys, l’any 1967 quan tres treballadores socials van impulsar amb l’ajuda dels familiars una petita escola amb 9 nens i nenes. Elles, les impulsores d’APINAS,  Isabel Castells, Maria Enriqueta Solé i Antònia Ribas  van rebre una gran ovació al recollir el guardó de reconeixement per la feina feta (en el cas de l’Antonia Riba, va recollir l’estatueta la seva germana, en la seva memòria).

L’acte va està ple d’activitats i de diferents sorpreses per tots els assistents, hi havia activitats i jocs infantils pels més petits, una exposició fotogràfica des dels inicis d’APINAS fins a l’actualitat, un concert a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Igualada, la cantada de l’himne de l’escola per part d’alumnes, pares, professors i voluntaris que es van afegir a entonar la cançó,  i es va projectar el documental que s’ha fet en motiu del 50è aniversari “EL GRAN SALT”.

Durant la celebració es va donar una escultura de l’artista igualadina Teresa Riba fins a 31 professionals en actiu en els diferents centres i serveis d’APINAS  per haver treballat durant més de 25 anys a l’entitat. El gerent va rebre un reconeixement molt especial per part dels alumnes de l’Escola que van lliurar-li uns dibuixos en forma de retrat que havien fet ells mateixos.  També es va fer un reconeixement als socis de l’entitat, prop d’un miler en l’actualitat, el senyor Jordi Garcia, soci número 2 i fundador de l’entitat va ser l’encarregat de rebre’l. Tot seguit es va homenatjar, a la família Corcelles-Ortínez, per la seva implicació a l’entitat durant molts anys, al Lluís Miró per ser el “psiquiatre històric de l’entitat”, i per últim, un més que merescut reconeixement al senyor Josep Maria Planas, president d’APINAS durant 33 anys (1981-2014).

Per finalitzar aquest matí ple d’emocions va haver els parlaments institucionals de l’Enric Fillat, president d’APINAS, del Xavier Boquetes, president del Consell Comarcal de l’Anoia, on va donar les gràcies a totes les persones implicades en el dia a dia d’APINAS, en Marc Castells, alcalde d’Igualada, on va remarcar la gran tasca que s’està fent des de l’entitat d’APINAS, on gràcies a ella Igualada té una potència de coneixement i d’educació sense precedents. També va donar a conèixer al públic la cessió de la finca de Cal Salinas per la construcció de l’AIS. Per últim, la presidenta de la diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va manifestar la voluntat de cooperar amb APINAS i l’Ajuntament d’Igualada per col·laborar amb la construcció de l’AIS i va dir que en l’actualitat, APINAS som una entitat referent del nostre sector arreu de Catalunya.

 

Més imatges