El dimecres dia 29 de març de 2017 hem rebut la visita a  l’Escola Àuria de l’honorable consellera d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya Meritxell Ruiz i Isern.

La visita de la consellera s’emmarca dins  dels actes de celebració del 50é aniversari d’APINAS, que al llarg d’aquest any se celebrarà amb diferents actes en els diferents centres d’APINAS.

La consellera Meritxell Ruiz a l’arribar a l’escola va ser rebuda pel president d’APINAS senyor Enric Fillat i Fillat acompanyat pel gerent de l’entitat,  la direcció i l’equip directiu de l’Escola Àuria i per les direccions dels serveis d’APINAS,  la residència de Prats de Rei i el CDIAP.

La consellera va fer la visita  acompanyada pel Sr. Marc Castells, alcalde d’Igualada, la Sra. Maria Senserrich, diputada al Parlament de Catalunya, la Sra. Patricia Illa, regidora d’Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament d’Igualada, el Sr. Antoni Massegú, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Catalunya Central, entre altres responsables de l’àmbit de l’ensenyament de Catalunya.

Vàrem mantenir una reunió per intercanviar opinions sobre el model d’educació de Catalunya , i especialment els aspectes que afecten a l’escola d’educació especial i als alumnes amb necessitats educatives especials . Van sorgir temes d’especial interès per a l’Escola Àuria, com el projecte de CEEPSIR que l’escola Àuria ja esta realitzant , Centres d’Educació Especial Proveïdors de Serveis i Recursos,  i la creació i posada en funcionament de l’AIS (Aula Integral de Suport), que compte amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada amb la cessió d’uns espais a APINAS per fer possible aquest projecte.

Seguidament és va realitzar un visita a totes les instal·lacions i aules de l’Escola , en la que els alumnes i els professionals de les aules  van donar explicacions sobre  el que estaven treballant.

A l’aula de vermells estaven esmorzant i la Sra. consellera va poder interactuar amb un dels alumnes ensenyant-li la fruita que seria el seu esmorzar. A les aules de secundària vam poder veure com una de les aules estaven fent música cantant una cançó que tots plegats vam acabar entonant, una altre estaven fent ètica mirant una pel·lícula i comentant els valors que s’hi caracteritzaven i per últim a l’aula de secundària B estaven treballant els planetes, on els alumnes buscaven informació a internet dels planetes i ho plasmaven en una fitxa. En una de les aules els alumnes van donar un petit record de l’Escola Àuria a la consellera, on es van fotografiar tots junts i els hi va dir que penjaria al seu despatx el quadre que li havien regalat.

Seguidament la visita va continuar a la secció de  TVA, Transició a la Vida Adulta, on vam poder observar com en tres grups feien diferents tasques;  un grup preparava petites peces d’automòbil per una important fàbrica de cotxes, els altres estaven passant comptes dels esmorzars que preparen diàriament als professionals de l’escola i el darrer grup elaborava sabons naturals.

Des d’APINAS volem agrair a la Sra. Meritxell Ruiz i Isern per la visita a la nostre escola i per l’interès que ha prestat en tot moment envers a tots nosaltres, per la interacció que ha hagut amb els alumnes i per escoltar les nostres inquietuds en el mon de l’educació especial.

 

  

Més fotografies