Com a part de la formació en l’àmbit laboral, els alumnes d’aquesta secció de l’escola realitzen tasques d’aprenentatge de diversos processos de manipulats que es duen a terme a Àuria Cooperativa. És per aquest motiu que vam demanar fer una visita guiada per les seves instal·lacions i així poder conèixer de primera mà les múltiples tasques que s’hi realitzen.

El passat mes d’abril els alumnes de Transició a la vida adulta i Secundària F vam anar a peu fins al Pla de la Massa, vam travessar la zona de l’Estadi Atlètic, vam arribar a la Universitat i d’allà vam pujar fins on hi ha les instal·lacions d’Àuria Grup. Ens van rebre la Fina i la Gemma i amb elles vam conèixer tots els racons d’aquest conjunt empresarial.

La primera zona que vam veure és la dels manipulats on vam poder comprovar com hi ha moltes tasques diferents on cal manipular diverses peces, per muntar-les, empaquetar-les, seleccionar-les… Segueixen les normes de seguretat en el treball, mantenen l’atenció en tot moment i cadascú té les seves instruccions clares per realitzar correctament cada un dels processos.

D’allí vam passar al magatzem on hi ha endreçats tots els productes necessaris, les peces… Tot estava molt ben endreçat i etiquetat. Els treballadors condueixen els “toros” amb molta destresa agafant palets i posant-los o traient-los del lloc corresponent.

Una altra secció de treball molt interessant és la de cosmètica, on vam haver de tapar-nos el cap i vam comprovar que tots els treballadors anaven vestits de blanc i seguien unes normes d’higiene molt estrictes.

En una altra part és on hi ha els usuaris que estan en procés de formació realitzant diverses tasques d’aprenentatge en tallers manipulatius de cosir, empaquetar… també vam visitar la cantina on els treballadors poden anar a demanar cafès, begudes, pastes…

Un cop fet tot el recorregut la Fina i la Gemma ens van explicar molt bé com es fa el procés de selecció dels treballadors i la importància d’esforçar-nos en fer bé les coses, en ser constants i en els beneficis que comporta una vida laboral adequada a cadascú, per poder assolir el màxim d’autonomia possible en la vida adulta.

Un cop acabada la visita vam anar caminant fins a l’ermita de Sant Jaume, allà vam poder dinar còmodament i relaxar-nos abans d’emprendre la tornada cap a l’Escola. 

En resum, va ser un dia mot profitós, interessant i on vam poder compartir molt bons estones junts.

Tutors | TVA i SF