Ahir dimecres els alcaldes dels municipis integrants de la Mancomunitat per l’Atenció  de persones amb Discapacitat Intelectual de la Comarca de l’Anoia van visitar Cal Salinas juntament amb el president d’APINAS, Enric Fillat Fillat, i altres professionals de l’entitat, per manifestar el seu compromís en fer-nos costat en la construcció de l’Aula Integral de Suport (AIS) que des d’APINAS volem desenvolupar en la torre de Cal Salinas, que ens ha estat recentment cedida per l’Ajuntament d’Igualada. Aquest tindrà un cost aproximat d’uns 600.000 euros i, per això, els municipis que integren aquesta mancomunitat sol·licitaran també ara, de manera conjunta, el suport de la Diputació de Barcelona per a fer front a la inversió, que tindrà un impacte molt positiu en el dia a dia dels joves que en seran usuaris.

L’AIS és un recurs que proporciona atenció integral –educativa i terapèutica–, temporal i intensiva als alumnes d’escoles i instituts amb necessitats educatives especials derivades de trastorns mentals o trastorns greus de conducta. Aquesta tindrà un màxim de 16 infants i joves, agrupats de manera diferenciada en grups d’entre 4 i 6 alumnes, d’acord amb les seves característiques educatives i clíniques.

En una primera fase de les obres del nou edifici d’APINAS s’adequarà la planta baixa, que és on anirà l’AIS, però la intenció és aprofitar tot l’espai de Can Salinas i poder ubicar d’aquí un temps els serveis tècnic i/o administratius centrals a la primera planta, una llar residència a la segona planta i espais polivalents i un auditori al subterrani.

La Mancomunitat per a l’Atenció dels DI de la Comarca de l’Anoia va ser fundada l’any 1986 per a garantir el suport de l’administració a les persones amb discapacitat intel·lectual del territori i, al llarg d’aquests anys, ha vetllat pel desenvolupament d’una sòlida xarxa d’equipaments i serveis orientats a l’educació, rehabilitació, prevenció i atenció per aquestes persones, gestionats per APINAS. En formen part 21 dels 33 ajuntaments del territori, agrupant el 90% de la població de la comarca.

La gran majoria dels batlles integrants d’aquesta mancomunitat van visitar l’edifici i, en acabar, van signar la petició conjunta. En concret, els signants són l’alcalde d’Igualada i president, Marc Castells; el de Calaf, Jordi Badia; el de Capellades, Aleix Auber; la de Carme, Ildefonsa Tarrida; el de Castellolí; Joan Serra; el de Copons, Francesc Salamé; el dels Hostalets de Pierola, Daniel Vendrell; la dels Prats de Rei, Cristina Mas; el de Jorba, David Sánchez; el de La Pobla de Claramunt, Santi Broch; el de Masquefa, Xavier Boquete; el d’Òdena, Francisco Guisado; la d’Orpí, Imma Palet; el de Piera, Josep Llopart; el de Pujalt, Antoni de Solà; el de Rubió, Miquel Archela; el de Sant Martí de Tous, David Alquézar; la de Sant Martí Sesgueioles, Rosa Narbona; la de Sant Pere Sallavinera, Montserrat Noguera; el de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero; i la de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte.

 

 

Més imatges