L’aula de PB de l’escola és un grup de primària format per 5 alumnes de entre 9 i 12 anys.

Són alumnes que malgrat les seves dificultats mostren curiositat per l’entorn i estan motivats per aprendre coses noves.

Una de les activitats plantejades aquest trimestre és treballar l’hort.

L’escola disposa d’un espai compartit on tots els alumnes hi poden plantar llavors i esqueixos, on es responsabilitzen de tirar endavant l’hort, de cuidar-lo, regar les plantes i poder veure així com creixen fins a poder recollir-ne els seus fruits.

Tots sabem que aquesta és una feina que requereix temps i paciència i que els resultats poden tardar a veure’s.

Per aquest motiu hem buscat activitats creatives que sense deixar de treballar el tema de l’hort els motivin per tal de que no perdin l’interès.

Hem escollit tres activitats:  germinar mongetes, fer un espanta ocells i fer un hotel per insectes.

A l’aula hem posat en un got, coto fluix i 3 mongetes seques, les hem col·locat en un racó de l‘aula on toca el sol i cada dia les hem regat deixant el coto fluix humit. Hem pogut observar com de mica en mica anaven sortint les arrels, la planta creixia i li sortien fulles. Ens ha agradat molt observar com les nostres mongetes es feien grans.

També hem fet un espanta ocells per l’hort de l’escola. Amb bosses i paper de diari hem estat omplint roba vella per fer-li el cos al nostre espanta ocells, li hem fet la cara amb botons i uns cabells ven llargs amb ràfia, per últim li hem posat un barret de palla. Els alumnes s’ho han passat d’allò més bé amb aquesta activitat, han rigut molt amb el resultat final.

L’hem portat a l’hort de l’escola perquè tothom el pugui veure.

Actualment estem elaborant un hotel per insectes amb una caixa de fusta, amb diferents estances, on a cadascuna hi posarem un material diferent perquè hi puguin viure diferents especies d’animalons , palla, pinyes, tronquets, escorça… quan l’haguem acabat el portarem a l’hort.

Els alumnes estan molt motivats amb aquesta activitat que tot just estem iniciant.

Es important que els nens i nenes aprenguin i participin en activitats d’escola verda, i adoptin actituds de respecte i valorin l’entorn natural.

Miriam Solà | Tutora PB Escola Àuria