A  la ciutat tots sabem que hi ha restaurants i serveis de restauració de menjars preparats. Nosaltres també aprenem aquest ofici amb el servei de càtering i cafeteria.

Cada dia només arribar a l’escola el Servei de Cafeteria es posa en marxa. Els alumnes que en formen part han d’anar aula per aula a fer la comanda del que vol cadascú, tant mestres com alumnes de secundària TVA i AIS. Un cop revisada la llista de comandes comencen els preparatius i un fa els sucs de taronja, l’altre els entrepans d’embotit o formatge, uns preparen els cafès i infusions i d’altres tallen i pelen fruita. Aquest curs a més hi ha un plat especial alguns dies: els dilluns es pot demanar bikini, els dimecres entrepans de truita, els dijous xocolata calenta i coca i els divendres entrepà de tonyina i olives. Tot ha d’estar ben cronometrat perquè a l’hora del pati s’ha de dur tot a les aules o a la sala de professors. Després falta netejar-ho tot i guardar el que queda a la nevera.

Els dimecres cal fer recompte del que tenim al rebost i preparar la llista de la compra, anar a comprar, pagar, carregar-ho tot a la furgoneta i emmagatzemar-ho al lloc corresponent.

Els dijous s’han de repassar totes les comandes de la setmana i preparar el  rebut per a cadascú per poder cobrar. Cal tornar correctament el canvi. S’ha de utilitzar bé la calculadora i no podem equivocar-nos o no ens sortiran bé els comptes.

El servei de càtering el fem a demanda per preparar esmorzars quan hi ha reunions de directors de centres al CRP. Poden ser varis dijous durant el curs i ens ocupa tot el matí. A primera hora hem de preparar entrepans, coques, sucs de taronja natural, cafeteres, gots, sucre, infusions, llet, tovallons, culleretes i tot allò que s’utilitzarà posteriorment.

Aquesta activitat ajuda els nostres alumnes a desenvolupar la seva autonomia personal i social i a resoldre algunes qüestions que es poden trobar en el dia adia.  Es una activitat on l’alumne es protagonista de l’aprenentatge, es treballa en equip i afavoreix la socialització i l’ajuda entre iguals.

Emma Farré | Educadora TVA Escola Àuria