La CCPC ( Coordinadora de Centres de Profunds de Catalunya) bianualment organitza un viatge a  les seves entitats associades amb la finalitat de conèixer els projectes d’altres entitats arreu de l’estat espanyol. Enguany ha estat a Madrid, els dies 13 i 14 de novembre.  Des de la Residència APINAS hi han participar dues professionals, la directora Emma Fillat i la psicòloga Elisabet Farré compartint viatge amb 23 professionals més de 13 entitats de Catalunya.

Al llarg d’aquests dos dies vam visitar dues entitats amb serveis residencials per persones amb discapacitat Intel·lectual, el Grupo Amás i l’Associació Pauta.

El dia 13 vam conèixer els projectes del Grupo Amás, visitant el Centre de inclusió i residencial   “Padre Zurita” (Alcorcón) i la Residència Nuevo Parque Polvoranca (Leganés).

En el Centre Padre Zurita vam ser rebuts i atesos juntament amb altres professionals  per la directora tècnica Sra. Ma. Ángeles Garcia i el director Sr. Manolo Blanco. Van presentar el seu model d’atenció i organització de suports a persones i el model de vivenda residencial “Padre Zurita”.

En la Residència Nuevo Parque Polvoranca va estar la directora Sra. Míriam Fernández i altres professionals, quins ens va presentar el Model Residencial de NPP, model de suports i sistemes especialitzats, així com els seus projectes de vida en comunitat i famílies.

El darrer dia del viatge vam conèixer el projecte i les instal·lacions de la vivenda i centre de dia de l’associació Pauta (Psicopedagogia del autismo y trastornos asociados), pionera a la comunitat de Madrid, per a persones amb TEA.

L’experiència va estar molt positiva. Conèixer el treball d’altres entitat, així com el compartir experiències i vivències amb altres persones amb realitats similars sempre acaba essent enriquidor.

Residència Els Prats de Rei.