Treballar amb la pintura sempre ha estat una activitat de gran importància a l’Educació Infantil. Els infants es comencen a expressar plàsticament molt aviat. És un acte que els aporta plaer, curiositat i fascinació. Per al nen és un joc, com a un fet espontani. Pintar és una activitat divertida, una forma d’aprenentatge. Mitjançant la pintura els nens es relaxen i expressen les seves emocions i sentiments. Pintar ajuda a practicar la psicomotricitat fina, l’atenció, a practicar el traç, la barreja de colors, l’expressivitat, a estimular la comunicació i creativitat.

El llenguatge plàstic inclou la manipulació de materials, textures i instruments lúdics que permeten entrenar habilitats i afavorir el desenvolupament sensoriomotor.

Sota la meva experiència, fins i tot, els nens més moguts quan els hi donem el material per pintar se centren en aquesta tasca i sembla que només existeixi el paper, la pintura, les seves mans.

A l’escola, molts projectes que iniciem, la pintura és part important i forma part de la nostra dinàmica escolar: aquell mural de tardor, el treball de l’hivern, les disfresses de carnaval…

Així que…pintem, pintem!!

 

 

 

 

 

 

Gemma Segarra Roch
Tutora Aula Blaus
Escola Àuria