Al grup de Secundària C de l’Escola Àuria, amb motiu del Dia de l’Educació Física al Carrer (DEFC), se’ns va assignar la tasca d’organitzar una dinàmica adreçada a tots els alumnes de l’escola. Va ser un gran repte perquè vam haver de pensar una activitat que s’adaptés a les característiques de cada aula.

La tasca es va englobar dins de l’assignatura de Servei Comunitari, una acció educativa, en el marc del currículum de secundària, que promou l’experimentació d’accions de compromís cívic i l’aprenentatge en l’exercici actiu de la ciutadania.

Entre tots vam decidir dissenyar una cursa d’orientació, amb tres nivells diferenciats, pel pati de l’escola.

Volíem que fos una cursa cooperativa, per tant, vam pensar que, amb el suport de tots els equips, podrien aconseguir desxifrar un codi que els permetria obtenir un premi conjunt.

Vam haver de dibuixar els mapes, que servirien per trobar unes fites divertides, creades amb material reciclat. Vam fer la difusió de la jornada pels diferents espais de l’escola i, finalment, vam elaborar una normativa del joc.

La proposta va tenir tan bona rebuda que la majoria de grups hi van voler participar i vam haver d’oferir noves dates. Un total de 7 grups bombolla en van ser partícips.

El treball en equip va ser un punt fonamental per l’èxit de la jornada, on els nois i noies de SC van servir de guia per acompanyar i donar suport en l’activitat a aquells companys d’escola que ho van necessitar.

Jordina Marsal i David Sánchez Tutors de l’Escola Àuria