Al llarg d’aquest primer trimestre, els alumnes de Primària, Secundària i Transició a la Vida Adulta (TVA) de l’Escola Àuria hem estat treballant per donar resposta a la proposta encomanada per l’Ajuntament d’Igualada a les diferents escoles de la ciutat.

La finalitat del projecte consistia en que l’alumnat aportés idees i propostes, basades en allò que els agradaria tenir  al nou espai de lleure i joc de la ciutat: el Parc Central d’Igualada. L’objectiu és que els infants i joves s’impliquin en la ciutat, s’hi vinculin i se’n coresponsabilitzin.

Les propostes han estat portades a terme mitjançant diferents metodologies i presentades de manera molt diferent: treballs escrits, murals, dibuixos, presentacions amb vídeo… Les aportacions dels diferents centres escolars d’Igualada seran enviades a la consultoria encarregada de dissenyar el parc.

Per aquest motiu, el passat 12 de desembre la Carme Riera, el Fermí Capdevila i el Pere Camps, com a regidors i la Laura Descàrrega com a Tècnica de l’Ajuntament d’Igualada van venir a escoltar i recollir les diferents propostes treballades pels alumnes.

Els alumnes han pogut imaginar i opinar sobre el tema, tot creant el parc dels seus somnis.

Poder participar-hi ha estat una experiència interessant, motivadora i molt significativa pels nostres alumnes. Estem contents que els infants i els joves tinguin veu en aquest important projecte de la ciutat.

Carla Jubert i David Sánchez | Mestres de secundària.