L’ajuntament d’Igualada i APINAS han signat un conveni que permetrà convertir properament l’antiga torre de Cal Salinas d’Igualada en una aula integral de suport (AIS). Aquest edifici s’ha cedit a APINAS gratuïtament per un temps de 15 anys.

A l’acte ha estat present l’alcalde d’Igualada i el tinent alcalde d’Entorn Comunitari, Marcs Castells i Fermí Capdevila i el president i el gerent d’APINAS, Enric Fillat i Jordi Aymamí, acompanyats de direccions i altres professionals dels diferents serveis de l’entitat. També ens ha acompanyat en Jaume Riba, arquitecte de confiança de l’entitat que serà l’encarregat de desenvolupar el projecte i dotar la torre de Can Salinas tots aquells espais i serveis necessaris per la creació de l’AIS.

L’aula integral de suport (AIS) és un recurs que proporciona atenció integral –educativa i terapèutica–, temporal i intensiva als alumnes d’escoles i instituts amb necessitats educatives especials derivades de trastorns mentals o trastorns greus de conducta. Aquesta tindrà un màxim de 16 infants i joves, agrupats de manera diferenciada en grups d’entre 4 i 6 alumnes, d’acord amb les seves característiques educatives i clíniques.

En una primera fase de les obres del nou edifici d’APINAS s’adequarà la planta baixa, que és on anirà l’AIS, però la intenció és aprofitar tot l’espai de Can Salinas i poder ubicar d’aquí un temps els serveis administratius centrals a la primera planta, una llar residència a la segona planta i espais polivalents i un auditori al subterrani.

Nota de premsa de l’Ajuntament d’Igualada