Els alumnes de l’aula de Grocs de l’Escola Àuria (Educació infantil) estem treballant el Projecte del Cos Humà.

Utilitzem la metodologia per Projectes creiem que és una bona forma de treball interdisciplinari per poder desenvolupar les capacitats, habilitats i competències que necessiten tots els infants per créixer i desenvolupar-se de la millor manera possible dins les seves capacitats.

Així doncs, aquest primer trimestre hem començat coneixent totes les parts del cap: els ulls, el nas, la boca, les orelles i els cabells. Com a producció final, estem fent un mural amb les imatges de les nostres parts del cos. Cada vegada que treballàvem una part ens fèiem una fotografia de la part del cos i ho enganxàvem al mural. Així al final de curs, tindrem una reproducció de nosaltres a mida real. Cada setmana fèiem activitats relacionades amb una part.

Per treballar els ulls ens vam mirar al mirall i ens els vam resseguir per conèixer on eren, després vam dibuixar amb pintura fluorescent i vam veure que a la foscor brillava. I finalment, vam fer una activitat de estimulació visual.

Quan ens va tocar el nas ens el vam descobrir mirant-nos al mirall, ens el vam pintar i vam estampar amb el nas un dibuix molt original. I per acabar, vam estar olorant diferents productes.

La boca va coincidir amb la celebració de la Setmana de la Tardor, és a dir, la Castanyada, vam descobrir el gust de molts fruits d’aquesta època de l’any. Alguns ens van agradar  i alguns altres no, però els vam provar tots. Vam aprendre que també podíem bufar i xuclar. I per acabar, ens vam pintar la boca i vam fer molts petons!

Per treballar les orelles ens les vam descobrir tocant-nos-les. Ens les vam fotografiar per veure-les millor, va ser una mica complicat però molt divertit! També vam pintar acompanyats de les audicions de diferents estils de música.

I per últim, vam treballar tot el cap. Ens vam tocar el cabell, pentinar, ens vam ficar diferents tipus de barrets de cintes i vam triar el dibuix de barret més divertit per ficar-ho al mural.

Ara de cara al segon trimestre, seguirem la resta del cos per conèixer-nos millor: els braços, les mans, les cames, els peus i la resta del cos. De cara al tercer trimestre, començarem a fer un treball més intern, on les emocions tindran un paper molt important. Uff!! Quina feinada tenim! Però ens ho estem passant molt bé perquè ganes no ens en falten!!

Laia Bujaldón ( Logopeda Escola Àuria), Judith Vázquez ( Educadora Escola Àuria) i Beth Mauri ( Mestre Escola Àuria)