El teatre infantil és una de les millors formes d’expressió, diversió i desenvolupament.

Als nens els agrada i s’ho passen molt bé.

El teatre ajuda els nens a millorar el llenguatge, la compressió i  especialment l’expressió. Amplien el seu vocabulari, milloren la pronunciació, l’entonació ,la vocalització i els  hi  permet conèixer la seva veu.

Anima els nens més tímids a perdre gradualment aquesta por a relacionar-se amb els altres o parlar en públic i acceptar-se, de manera que tant està donant lloc a una bona socialització, autoestima i autonomia personal.

Potencia el desenvolupament psicomotor i el moviment espacial, és a dir, la lateralitat i amb confiança i seguretat al mig.

El  Victor , el seu mestre i referent en el mon del teatre , ha de saber detectar els problemes o fallades que puguin sorgir dia a dia i especialment els relacionats amb la interacció entre nens: marginació, intimidació, timidesa, frustració i avorriment, però, també saber valorar les noves oportunitats que sorgeixen i es desenvolupen.

Els assajos permeten als nens aprendre gradualment el seu paper  i saber la dels altres, així com saber quan i com han d’actuar. Tots junts millorar i corregir els fracassos de la parla, els moviments, la veu, el llenguatge…

Amb els nostres nens   cal assenyalar que no es poden veure obligats a aprendre el guió al peu de la lletra  i cal   donar-los la facilitat de dir-lo amb les seves paraules  i  els ajudarà en un moment de nervis per improvisar o recordar el guió més  fàcilment.

En conclusió, el teatre  l’hem  de considerar una assignatura més, per ser tractada a la nostra escola.

Andreu Boixadé | Mestre de Secundaria B de l’ESCOLA ÀURIA