Nosaltres som els alumnes de Secundària de les classes SA i SB de l’Escola Àuria, durant aquest trimestre hem estat treballant l’Edat Mitjana. Aquest tema l’estem estudiant i aprenent a través de l’aprenentatge basat en projectes.

Per començar, vam escollir un nom de grup i una insígnia! Nosaltres ens diem els Súper Fantàstics i la nostra insígnia és un gat que va dibuixar l’Helena, una companya de classe, i li diem Kiara.

Tota la història va començar quan va venir el tutor de l’aula de SC, el Carmelo, i ens va dir que havia vist una senyora que anava vestida molt rara. Es veu que havia perdut l’espasa i que no la trobava per enlloc! I que havia marxat corrents a buscar-la per Igualada. Aleshores, vam pensar d’ajudar-la i buscar l’espasa per l’escola. I la vam trobar! Era una espasa molt bonica, però la senyora ja no hi era per tornar-li i no sabíem com contactar amb ella… Així que, vam pensar en guardar-la a la classe per si tornava.

L’endemà, però, la sorpresa va ser que la classe s’havia convertit en un castell! Quines coses més rares!! Però seguíem tenint un assumpte pendent: de qui devia ser l’espasa? Fins que al final va venir la Brunilda! La cavallera de l’espasa perduda. S’havia donat un cop al cap i no se’n recordava de res. Ignorava de quina època era ni entenia què hi feia allà. Només sabia que havia perdut l’espasa, l’escut i el cavall.

Així que, molt contents, li vam dir que nosaltres ens havíem trobat l’espasa, però que també l’ajudaríem a trobar l’escut i el cavall. Tanmateix, ens va demanar que l’ajudéssim a saber d’on venia, perquè la vestimenta que portava no era com la nostra i no sabia el per què. Li vam dir que segurament era de l’Edat Mitjana perquè nosaltres estàvem estudiant-la i en aquella època i havia cavallers.

Així que ens hem proposat ajudar a la Brunilda i cercar informació de l’Època Medieval, perquè quan torni puguem explicar-li tot el que hem descobert!!

Estem súper emocionats i engrescats a descobrir més coses d’aquesta època perquè sembla que aquest viatge ens portarà per camins desconeguts i misteriosos!!!!

Estem vivint tot una aventura!!

 

Carla Jubert i Elisabeth Mauri

Tutores SA/SB  Escola Àuria