L’Escola Àuria ha complert 50 anys. El fet de celebrar aquest aniversari ens ha portat, inconscientment, a mirar enrere. I en aquest mirar ens adonem com canvia el nostre entorn.

L’Escola, sòbria, amb aules acollidores, on les  tecnologies i metodologies són actuals i innovadores.

L’inici, ara ha fet 50 anys, va ser amb 7 alumnes i actualment la matrícula és de 117.

Alumnes que juguen i aprenen, que experimenten, investiguen, resolen, pensen i decideixen . Llapis i paper, pintures i ceres, portàtils i pissarres digitals, son les seves eines de treball. Treball per projectes, didàctica de racons, aprenentatge cooperatiu son algunes de les metodologies que els ajuden a evolucionar, i també l’estimulació basal, el treball estructurat, les rutines educatives i els sistemes augmentatius de comunicació.

Alumnes que es mostren alegres quan es l’hora del pati, s’enfilen per l’estructura que els fa seguir un caminet ple d’obstacles divertits que superen fàcilment, fan forats al sorral, practiquen esports a la pista de sorra, seuen als bancs i conversen sota l’escalf del sol que els acompanya.

Alumnes amb qui parlem, reflexionem, debatem. Amb qui compartim experiències, els obrim el camí de la curiositat, dels valors, del respecte i la tolerància.

Son molts els nens i nenes que en aquests 50 anys han passat per l’Escola i han deixat la seva petja, en coneixem el nom, l’anècdota curiosa, un bon moment viscut amb ells, un instant d’incertesa, una decisió complicada, l’orgull de veure’l créixer i la satisfacció de saber-lo feliç en el seu futur com a persona adulta.

L’Escola ja té 50 anys! I s’adapta als canvis vertiginosos que demana la societat. L’Escola obre les portes i ofereix la seva experiència.

I nosaltres, els professionals de l’Escola Àuria no estarem només a la nostra Escola, també estarem a totes les escoles, perquè el més important és que els alumnes rebin l’atenció i els suports que els calen per créixer, a on…? on sigui el millor lloc.

L’Educació pren nous caires, és reajusta per caminar a la par amb una societat que suma valors i drets d’equitat, d’igualtat, de coeducació, de sostenibilitat…als que ja hi havia.

I l’Escola Àuria, també es reajusta i evoluciona per a fer dels alumnes persones de món, persones amb competències que els permetin gaudir del dia a dia i gestionar aquelles dificultats, que com tots ens trobem al llarg de la vida. Persones amb  drets i deures, com qualsevol.

 

Camí de vida, això es l’Escola, això és l’Escola Àuria.

 

Cristina Roset i Godall

Directora de l’Escola Àuria