21 ajuntaments de la comarca, s’han donat la mà per treballar plegats en la recuperació de la torre de Cal Salinas on està previst instal·lar l’Aula Integral de Suport (AIS) destinada a l’alumnat d’APINAS amb trastorns del comportament i trastorns mentals.


El projecte, que té un cost aproximat de 900.000 €, compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 400.000 € que farà efectius en dues anualitats 2018 i 2019. La resta de la inversió l’assumirà APINAS, en una part, i els ajuntaments anoiencs que mantenen conveni amb la Mancomunitat per a l’Atenció dels Malalts Psíquics de l’Anoia, per l’altra.

El passat mes de novembre la Mancomunitat per a l’Atenció dels Malalts Psíquics de la comarca de l’Anoia va signar un compromís per fer costat a APINAS en el desenvolupament de l’AIS a la torre de Cal Salinas, un edifici cedit per l’Ajuntament d’Igualada.

L’edifici, ubicat a l’Avinguda Gaudí,3 d’Igualada, té una superfície construïda de 840 m2 distribuïda en quatre plantes. Segons l’estudi inicial de la proposta de reforma, a la planta baixa s’hi ubicaria l’AIS; una àrea administrativa d’APINAS a la primera planta i una llar residència a la segona planta; mentre que el soterrani acolliria una sala polivalent.